Hvordan selge boligen på egenhånd?

Stadig flere foretrekker å ta sjansen på å selge eiendommen sin på egen hånd. De sparer penger i prosessen, og får styre mer selv. Mange klarer det, og noen klarer det ikke. 

I mange tilfeller kan det lønne seg å ta kontakt med en eiendomsmegler. Selv nettbaserte virksomheter bruker agenter for å hjelpe dem å fremme konseptene sine. Se for eksempel på nettcasinoene. De betaler affiliatesider for å reklamere for dem. Et eksempel på en slik affiliateside finner du her.

Har du troa på at du klarer å selge boligen på egenhånd, skader det ikke å prøve. Du finner noen gode tips nedenfor som kan hjelpe deg på veien. 

Start med en realistisk pris

Se på de store annonsesidene hvor mye lignende eiendommer i samme område selges for. Det fins også mange nettbaserte kalkulatorer som er laget for det norske markedet. Disse kan kalkulere frem en prisantydning for boligen din på grunnlag av hva andre der du bor har solgt sine eiendommer for.

Sørg for å utlyse boligen i mange digitale kanaler

Skal du prøve å nå ut til kundene selv, må du prøve å utlyse boligen på alle populære nettsteder for eiendomsmarkedet, samt på sosiale medier. Legg gjerne ut annonser hos store aktører som Finn; den mest populære plattformen for eiendomssalg i Norge. Prøv også å melde deg inn i Facebook-grupper; både grupper for salg av eiendom i Norge generelt og i ditt område spesielt. Det er også anbefalt å finne grupper for utenlandske personer som er interessert i å investere i det norske markedet.

Skriv en kort men allikevel detaljert annonsetekst

Annonseteksten som skal legges ut må være kort, men allikevel fange en potensiell kundes oppmerksomhet. Den skal opplyse om det kjøpskandidater trenger å vite uten unødvendig mye prat. Det viktigste å inkludere er pris, beliggenhet, året huset ble bygd og antall soverom og bad. Det kan også være lurt å nevne forbedringer og oppussing du har utført på boligen, f.eks. nytt tak, nytt gulv eller energieffektivisering.

Smør deg med tålmodighet

Hvis det ikke dukker opp så mange som forventet på din første visning, må du ikke gi opp. Det fins alltid småjusteringer du kan gjøre for å lokke flere på visning. Du kan holde din andre visning på en dag eller tidspunkt da flere kan møte opp, f.eks. på en lørdag formiddag. Senk prisen med noen prosent for å se om flere melder sin interesse da.